Balos beach / Плаж Балос

Крит, Гърция |
10/10 от 2 отзива

Balos beach е един от най-красивите плажове в Гърция и е разположен в северозападния край на остров Крит.  Плажът-лагуна се препоръчва предимно за хора в прилично физическо състояние, тъй като достъпът не е от най-лесните. На самия плаж няма барове, чадъри и заведения, така че трябва да си носите всичко от което имате нужда.

 

Как да стигна до Balos beach / Плаж Балос?


Достъпът до плажа не е от най-лесните, като се стига по 2 основни начина – организирано с корабче от някой от близките градове или с кола до паркинга над плажа, след което следва около половин-часов преход, за да се слезе до самия плаж. Предимството на  корабчето е лесния достъп, както и възможността да посетите крепостта Gramvousa, намираща се на един от близките острови. Недостатъкът е цената на билета, която се движи между 25 и 50 евро на човек, както и това че пропускате панорамната гледка към плажа откриваща се от високо.

Достъпът с кола, включва 7-8 км шофиране по черен път, който е в сравнително добро състояние, (въпреки че собствениците на Rent a car компаниите ще ви убеждават в противоположното.) Следва слизане по стръмна пътека, която после трябва да бъде и изкачена обратно. В разгара на сезона предприемчиви местни жители предлагат и качване/слизане с мулета, което е друг вариант да достигнете плажа. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Ivo Georgiev
10/10
преди 4 години
0 0
Страхотно място! Най-доброто в Крит. Не е препоръчително за семейства с деца, тъй като изисква известно слизане и катерене по стълби, освен ако не сте си наели екскурзия с корабче, тогава няма проблем. За тези, които могат - може да се изкачите по-нагоре по ръба над плажа, гледката си заслужава!

Как да стигна?
Както е написано - най-добре е с кола, от рент-а-кар фирмата ни обясняваха, че пътя е много зле и няма как да стигнем с малката кола, която бяхме наели. Всъщност беше в прилично състояние и ако карате бавно и внимателно няма проблеми. Все пак се поема някакъв риск, понеже застраховките не покриват ако нещо се случи по черните пътища в Крит генерално, така че го имайте в предвид преди да тръгнете натам.
Кога да отида?
Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
За колко време да отида?
3-5 часа, 6-10 часа

Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
1
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
1
6-10 часа
1
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0