Баните на Каракала/ Baths of Caracalla/

Рим, Италия |
8/10 от 1 отзив

Баните на Каракала са били обществени бани, или терми, построени в Рим между 212 и 216 година, по време на управлението на Император Каракала. Останките от баните са известна туристическа забележителност.

Комплексът е бил 225 м. дълъг, 185 м. широк и 38,5 м. приблизителна височина и е можел да побере от 2000 до 3000 човека. 

Баните на Каракала са били по-скоро център за почивка, отколкото бани. Те са с мраморни седалки, мозайки по стените и подовете, фонтани, мраморни и бронзови статуи, а стените са покрити с полихромен мрамор и мозайки с плочки. Днес остават само руините, тъй като ваните са претърпели наводнения от готи, земетресения и парчета от структурата са взети за използване в други римски сгради. Въпреки това посетителите все още могат да получат представа за мащаба и богатството на баните от червените тухлени стени, огромните арки, останалите мозаечни подове и гранитните колони.

Как да стигна до Баните на Каракала/ Baths of Caracalla/ ?


Баните на Каракала са на 5 минути пеша от метростанция Circo Massimo. Градският автобус се движи на всеки 40 минути дневно, спирайки точно до Баните на Каракала.
Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!