Баптистерията на Сан Джовани/ Baptistery

Тоскана, Италия |
9/10 от 2 отзива

Баптистрията на Свети Йоан или Баптистерията на Сан Джовани е една от най-старите и най-важните религиозни сгради в града, посветена на патрона на града Джон Кръстител. Настоящата сграда е построена на мястото на някогашна римска сграда от 1-ви век. Осмоъгълният екстериор на Тоскански романски стил е покрит с бял и зелен мрамор от Прато и има елегантни арки между многоъгълни колони на горното ниво и полу-пиластърни колони на долното ниво. Екстериорът е покрит с покрив и фенер от 12-ти век. Източната врата, "Портите на поражението", е най-известната от вратите на баптистерите, оригиналите сега се помещават в музея "Дел'Опера дел Дуомо", но точно на тяхно място стоят точните реплики. Вратата има десет панела, изобразяващи сцени от Библията. 

Вътрешните стени са покрити с ослепително злато и от земята и се издигат около периферията и са покрити с позлатени столици. 

вход:  € 4- € 15

Работно време: понеделник- четвъртък  8:15 ч. 10: 15ч.,  и 11:15 ч.-19: 30ч .; Събота 8:15 ч.- 18: 30ч .; Неделя 8:15 ч. - 13:30 ч


Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!