Базилика ди Фрари / Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari/

Северна Италия, Италия |
10/10 от 1 отзив

Базиликата дей Фрари е един от най-прекрасните примери за сграда в готически стил в града. Вътре в тази прекрасна катедрала се намират различни произведения на изкуството и останките на композитора Клаудио Монтеверди, един от най-големите художници от късния Ренесанс.  Има основни правила които трябва да се спазват при влизането в базиликата, а именно- подходящо облекло, да се пази тишина, да не се влиза с храна, напитки, да не се пуши, да  не се ползват мобилни телефони. Снимки може да се правят, но без професионална техника и без да се пречи на околните. 

Самата базилика е изключително красива. Дванадесет тежки колони, символ на апостолите, подкрепят "небе"-то на базиликата, образувано от греди, ребра, крайъгълните камъни с фигури, платна и маслини, които са преплетени, са превишени и гонят хармонично. 

Отворена е за посещения от туристи от понеделник до събота: от 09:00 до 18:00 часа. В неделя и на празник: от 13:00 до 18:00 часа  Билета е на стойност 3 Евро. 

Как да стигна до Базилика ди Фрари / Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari/ ?


До базилика Фрари се достига лесно пеша или с лодка. От жп гарата и Пиацале Рома  - пеш пътя отнема около 15 минути. Следвайте знак-Монасите Риалто.  С вапорето: вземете линия 1 или 2 за Сан Марко и слезте на Сан Тома .
От Пиаца Сан Марко Пеша пътя отнема около 25 минути: следват посоката на Феровия- Пиацале Рома.  По вода: номер 1 или 2 посока ЖП и слезте на Сан Тома.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!