Базиликата Св . Петър/ St Peter's Basilica/

Рим, Италия |
10/10 от 1 отзив

Базиликата на Свети Петър. се намира във Ватикана. Базиликата "Свети Петър" доскоро е била най-голямата църква, построена някога и остава един от най-свещените места в християнството. Противно на това, което основателно може да се приеме, "Свети Петър" не е катедрала. Влизането в Базиликата е ежедневно и безплатно, както следва-  апр-сеп 7:00 ч. и октомври-май 7:00 ч. до 6 ч. Но има такса за изкачване на купола и катедралата на Ватикана. 

Ако желаете да се изкачите на самия купол, това е опция за тарифи. Вашите опции включват изкачване по стълбите- 551 стъпала,  или съкратената подвигната част - 320 стъпала.  Достъпът до купола е от: 8 до 6 от април до септември, и от 8 до 17 часа от октомври до март.  След като сте на върха, имате 360 градусови гледки към площад Свети Петър и град Рим. 

Ватиканските музеи, където е и Сикстинската капела, са на десет минути пеша около стените на Ватикана. 

Как да стигна до Базиликата Св . Петър/ St Peter's Basilica/?


Известният купол на Свети Петър е забележителност, която се вижда отдалеч и е отправна точка,  където и да се намирате наоколо. Ако по Via Della Conciliazione - широк булевард, който минава от река Тибър и центъра на Рим от Форт Сен Анджело до площад Свети Петър.

Ако пристигнете с метрото, това е около пет минути пеша през типичните улици на Рим, докато не влезете в площад Свети Петър. 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!