Галерия Боргезе /Borghese Gallery/

Рим, Италия |
8/10 от 1 отзив

Една от най-големите колекции в света се намират в Галерия Боргезе. Сципион Боргезе е не само любим племенник на папата, но и страстен колекционер на картини и скулптури. Неговата страст граничи с клептомания и авантюризъм, но важно в случая е това, че той успява да събере огромна колекция от творби на едно място и да ангажира най-известните творчески натури в Рим към началото на XVII век.

Галерията се намира във Вила Боргезе - трети по големина парк в Рим. По-голямата му част е разположена на хълма Пинчо.

Галерията представлява една съкровищница на европейското и античното изкуство. Колекцията е разположена на два етажа, а самата сграда е проектирана с цел да осигури на зрителя максимален комфорт и строга систематизация на експонатите в тематични зали. 

Отворено: от 9.30 до 19.30 ч.
Цена: € 15; от 18-25г - 7,50 Евро, до 18 и над 65г. - безплатно. Цената варира по време на специални изложби

Най-сигурният начин да се снабдите с билети е онлайн резервация. Билетът струва 11 евро + 2 евро комисионна такса за резервация.

Как да стигна до Галерия Боргезе /Borghese Gallery/ ?


Галерията Боргезе не е най-лесният обект, по отношение на достъпа. С обществения транспорт 52 и 53 автобуси спират близо до галерията.

Можете също така да се разходите пеш от спирка Барберини на метрото,  за около 20 минути, като вървите по улица Via Veneto.

Автобус 910 от гара Термини също спира близо до галерията.

 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!