Горашеп / Gorak Shep

Хималаи, Непал |
9/10 от 1 отзив

Gorak Shep – последната спирка преди базовия лагер за Еверест

Gorak Shep (Горакшеп) е малко селище, съсоящо се само от няколко хижи, намиращо се по маршрута на един от най-популярните трекове в света – този до базовия лагер за Еверест. Надморската височина тук е над 5100 метра. Пътят от Лукла, откъдето започват почти всички трекове в областта, отнема обикновено около седмица. Най-подходящото време за трекинг в региона е в месеците Март до Май, когато времето е най-чисто, а температурите не са прекалено ниски, съответно през този период местата в няколкото guest houses може да са недостатъчни.

Местоположението на селището е уникално само по себе си. Нехарактерната за местността равнина, представляваща покрито с пясък дъно на езеро, заобиколена от ледника Кумбу и гигантите Нуптце и Пумори, наподобява повече декор от Междузвездни войни, отколкото реално място на Земята.


Как да стигна до Горашеп / Gorak Shep?


Пътят от Лукла, откъдето започват почти всички трекове в областта, отнема обикновено около седмица. Базовият лагер на Еверест е само на няколко часа път от тук, а панорамният връх Кала Патар, от който се открива най-добрата гледка към Еверест, е в непосредствена близост.


Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
1
Май
1
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
1