Хотел Everest view

Хималаи, Непал |
10/10 от 2 отзива

Hotel Everest View, наричан още от местните Японският хотел“, е разположен в панорамна местност на 3880 м. н.в. в непалските Хималаи, а от терасата му, както и от всичките му 12 стаи, се открива спираща дъха панорама към първенеца на света, допълнена от Лходце, Ама Даблам и множество други по-ниски, но много красиви снежни върхове.

Построен през 1971 г. с японско финансиране, през 2004 г. хотелът е записан и в рекордите на Гинес за най-високо разположеният в света. Излишно е да споменаваме, че нощувките са предизвикателство за финансовите възможности на по-голямата част от хората, а за тези, които могат да си ги позволят, но не са готови да отделят времето и физическите усилия за прехода дотам, се предлага и превоз с хеликоптер, често допълван с кислородни маски при пристигането, поради голямата надморска височина.


Как да стигна до Хотел Everest view?


Болшинството от посетителите правят еднодневен преход от Намче Базаар до хотела и обратно, като част от аклиматизационният си ден преди да продължат нагоре в планината, оставайки само за незабравими час-два на кафе на панорамната тераса.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Ivo Georgiev
10/10
преди 3 години
0 0
Задължително място ако сте в региона. Преходът дотам е много подходящ за аклиматизационен ден в Намче Базар. Общо взето беше първото място, от което се вижда хубаво цялата панорама към Ама Даблам, Еверест и Лходце.

Как да стигна?
Преходът от Намче Базар е може би 2-3 часа, обикновено се прави в аклиматизационния ден за хората, които продължават нагоре по някой от маршрутите.
Кога да отида?
Април, Май, Септември, Октомври
За колко време да отида?
6-10 часа, 1 ден

Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
2
Май
2
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
1
Октомври
1
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
2
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0