Кметство на Хамбург/ Rathaus

Хамбург, Германия |
9/10 от 1 отзив

Ратхаус или кметството на Хамбург е перфектният пример за върховите постижения в архитектурата от 19-ти век, който е бил разпространен в Европа. Сградата разполага с 647 стаи и великолепна часовникова кула. Намира се в квартал Алтщад в Хамбург и е дом на повечето административни офиси на града.В двора ще откриете фонтан Хигия, посветен на гръцката богиня на здравето. Фоайето се използва предимно като място за изложби и концерти. Трябва да изберете обиколката с екскурзовод, която продължава 40 минути. Турнето започва на приземния етаж. Докато проучвате стаите в тази огромна сграда, не можете да не се възхищавате на великите портрети, блестящите полилеи, изящните гоблени в различните стаи - всичко това отразява величието на една отминала епоха.

Работно време: от понеделник до петък от 10:00 до 15:00 часа и от сряда до 10:00 ч. (Не се провеждат обиколки по време на официални функции)

обиколка: 3 Евро

Как да стигна до Кметство на Хамбург/ Rathaus?


Достигането на Ратхаус е лесно от всяка част на Хамбург, предвид факта, че се намира в центъра на града. Извън сградата ще откриете Rathausmarkt - известният пазарен площад и църквата Свети Петър, друга интересна забележителност.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!