Кралския Дворец в Милано / Royal Palace of Milan/

Милано, Италия |
10/10 от 1 отзив

Кралския Дворец, се намира на площад "Пиаца дел Дуомо" в центъра на Милано, точно срещу Катедралата. Това е домът на Музея на съвременното изкуство и Музея на катедралата Дуомо. Дворецът обхваща площ от 7000 квадратни метра и е един от най-важните културни центрове и изложбени пространства в града. Често там се случват множество културни събития, изложби, спектакли и други значими ивенти.  Дворецът е бил център на управлението на Милано през Средновековието и по време на управлението на Ториани, Висконти и Сфорца. Неокласическият дворец става дом на последователни владетели, включително Мария Тереза, Наполеон, Фердинанд I и семейство Савой.  Дворецът е украсен с богати гоблени, декорирани тавани, полилеи и стенописи.

Входа за замъка е свободен отворено е от 9.30 - 19.30 часа ( само в понеделник е от 14.30-19.30ч. ) 

Входът за Музеите се заплаща - 5 Евро.

Вход свободен за музеите: всеки вторник от 14,30ч.,  сряда до неделя от 16:30, и първите 3 недели от месеца. Работно време на музеите: 9.30-17.30ч. (понеделник - почиват) 

 

Как да стигна до Кралския Дворец в Милано / Royal Palace of Milan/ ?


Дворецът се намира на Пиаца дел Дуомо, срешу катедралата. Най- лесен е достъпа с Метрото - линия М1 и М3, спирка Дуомо „il Duomo”.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
























Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!