Миланската Катедрала / Duomo di Milano/

Милано, Италия |
10/10 от 3 отзива

Миланската катедрала Дуомо, е символ на Милано, е един от най-големите катедрали в Италия и Европа. Намира се на централния площад Пиаца дел Дуомо. Посветена е на Рождество Богородично и е седалище на архиепископа на Милано. Достига височина 108,50 м. До преди няколко години е най-високата сграда в Милано. Това е изключителен архитектурен паметник, който те  кара да се замислиш колко величествени неща са можели да строят хората в древността. За да влезеш в катедралата трябва да си подходящо облечен. Все пак е храм и следва да не си с голи рамене и колене. За целта за туристите на място продават наметала. На върха на катедралата има терасата, която може да се качиш ако си заплатил билет за това. Гледката на върха е също толкова впечатляваща, колкото самата сграда. Изкачването е по стълби ( или с асансьор) и се налага по  някога да изчакаш тълпата туристи. Но гледката си струва!

Катедралата е отворена от 8-19ч. всеки ден и входа за нея е безплатен, но вход има за терасата. Терасата работи също всеки ден от 9-19.Терасата е затворена само на Коледа и на 01.05. Има два вида такси за изкачване със асансйор и по стълби, съответно 13 и 9 Евро. 

Как да стигна до Миланската Катедрала / Duomo di Milano/ ?


Катедралата се намира на Площад Пиаза дел Дуомо. Често е част от туристически градски турове. Иначе това е най- популярното място в града и няма начин някой да не ви упъти, ако попитате как да стигнете до там. 
Най - лесно иначе е с метрото - линия M1 и M3, а спирката няма как да сбъркате: спирка Дуомо „il Duomo”.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!