Музей на миниатюрите и киното/ Museum of Miniatures and Cinema

Лион, Франция |
0/10 от 0 отзива

Музей на миниатюрите и киното е уникален музей на две изключителни колекции - една от миниатюрните сцени и другата от киното. Миниатюрната колекция се състои от миниатюрни сцени от ежедневието, изработени от миниатюрни майстори. Има повече от 100 хиперреални миниатюрни сцени. Някои от миниатюрите съдържат сцени от занаятчийските работилници и други от театъра. Филмовата изложба е единствена по рода си, насочена специално към специални технически ефекти. Има колекция от повече от 300 оригинални филмови подпори. Миниатюристите работят на място, като продуцират нови миниатюрни сцени и възстановяват автентични филмови подпори. Сред колекцията има филмови набори, костюми, маски, протезни грим, роботизирани фигури, анимирани фигури, филмови чудовища, както и подпори. Колекцията е заслуга за тези, които работят неуморно зад кулисите на филмовите набори. 

Музеят се помещава в забележителна сграда в Стария град.

вход: € 9; деца от 4 до 15 години и студенти под 26 години 6.50 евро; Безплатно за деца под 4-годишна възраст и граждани на Лион. 

Работно време: от понеделник до петък от 10:00 до 16:30 часа; Сряда-неделя от 10:00 до 19:00 часа; училищни празници и официални празници от 10:00 до 19:00 часа. Затворено е на 25 декември и 1 януари.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!