Музей на технологията Шпейер / Technik Museum Speyer

Германия |
10/10 от 1 отзив

Само на час път южно от Франкфурт, Техническият музей в Шпейер съдържа масивна колекция от наистина впечатляващи експонати. В музея можете да влезете във вътрешността на истинска подводница, на Джъмбо джет или да видите отблизо най-големият музикален инструмент – орган, както и огромна колекция от ретро автомобили, локомотиви, бойни и пътнически самолети и много други.

Безспорно най-голямата атракция обаче е частта, посветена на космоса с истинската космическа совалка Буран, нещо, което може да се види на много малко места по света. Совалката е доставена в музея през 2008-а година, като въпросният експонат е направил 25 тестови полета в атмосферата без да е достигал до открития космос. Тук се намират и други изключително интересни обекти, като висококачествени реплики на корабите Восток 1 – първия полетял в космоса и на Аполо 11 – първата мисия до Луната, истинска капсула от мисията Союз 19, както и различни тренировъчни космически модули.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Ivo Georgiev
10/10
преди 3 години
0 0
Космическата част е много интересна, трудно ще намери човек друго място, където може да види какво има в истинска совалка, или пък да влезе в подводница.
За колко време да отида?
2 часа

Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
1
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0