Музеят на науката и индустията в Манчестър

Северна Англия, Англия |
7/10 от 1 отзив

Една от забележителностите на Манчестър и по всеобщо мнение най-добрият музей в града, музеят на науката и индустрията е изключително интересно място, особено за любителите на историята и техниката.

Тук може да видите първообразите на голяма част от съвременните машини, които променят целият свят, да разберете интересни подробности за еволюцията на живота в Манчестър и западна Европа като цяло както и да се запознаете с първата железница, свързваща Ливърпул и Манчестър. Във втората част на музея, намираща се на отсрещната страна на улицата, е събрана атрактивна колекция от ретро автомобили, самолети и други причудливо изглеждащи в днешно време превозни средства.

Както в голяма част от музеите в Англия – тук входа е свободен, а прекараното време в него дава чудесен поглед върху дните на индустриалната революция.


Как да стигна до Музеят на науката и индустията в Манчестър?


Музеят се намира в непосредствена близост до най-високата сграда в града - хотел Хилтън.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Ivo Georgiev
7/10
преди 4 години
0 0
Музеят е хубав, разделен на 2 части - в първата, по-голямата са изложени множество индустриални машини, има много информация за историята на града, а във втората част от другата страна на улицата са изложени старинни автомобили и самолети.
За колко време да отида?
2 часа, 3-5 часа