Палж Агиофили /Agiofili beach/

Йонийски острови, Гърция |
9/10 от 1 отзив

Плажът Агиофили се намира на 38 километра южно от град Лефкада и в близост до село Василики. Това е един от най-чистите плажове в Лефкада с брилянтни кристални води и бял мек пясък  и чакъл. Той е заобиколен от бели каменни скали, които създават красива обстановка и усещане за уединение. Приятна пешеходна пътека свързва Василики с Агиофили. Предлага се обаче достъп до плажа с лодка от Василики. Вие определено ще се насладите на това кратко пътуване. 

 

Очаква ви ходене пеша за да стигнете до плажа но то е само около 800 метра. Непреятното е че пътеката, по която се върви е стръмна, а понякога екое е имало поройни валежи е измита и ходенето по нея е по - сложно. Когато се приближите до плажа и видите от по-горе прекрасната гледка, ще разберете че ходенето си заслужава. За разлика от други популярни плажове на Лефкада, морският свят на това място е много богат, така че Агиофили представляват рай за водолази.

 

Как да стигна до Палж Агиофили /Agiofili beach/ ?


Можете да стигнете до този плаж с колата, но последните 700-800 метра ще трябва да отидете до плажа пеша. Дължината на пешеходната част зависи от състоянието на пътя по това време в Лефкада. Пътят е предимно нагоре и не е толкова приятно за разходка през горещите летни дни. Джипове може свободно да дойдат на плажа, където има голям паркинг, който струва от 3 до 5 eвро, в зависимост от периода на сезона.

Предлага се достъп до плажа с лодка от Василики. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!