Пиаца дел Дуомо / Piazza del Duomo/

Милано, Италия |
10/10 от 2 отзива

Пиаца дел Дуомо е най-популярният площад в Милано, или т. нар. домът на Дуомо. Това е плошада, където се намира катедралата на града и е сърцето на Милано. В центъра на площада стои паметник на първия цар на обединена Италия Виктор Еманюе II, създаден от Ерколе Роза.

Това е  една от най-големите катедрали в Италия и Европа, изградена в готически стил със страхотно великолепие. Някой го наричат Миланския плошад Дуомо. Това е един паметник на културата и архитектурен паметник, които  събира жителите на Милано за най -значимите културни събития на едно място. А иначе, се счита за най- популярното туристическо място в града.  

Иначе е добре да си отделите цял ден защото определено има какво да се види. Места около Дуомо са скъпи, можете да ядете и да пиете на местата, които се намират в по - отдалечените задни улици.

 

 

Как да стигна до Пиаца дел Дуомо / Piazza del Duomo/?


Площад Пиаца дел Дуомо се намира в сърцето на Милано и много туристически турове минават или започват от там. Може да се резервират он-лайн билет за тур, или да се запазят на място.
Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!