Плаж Агиа Ирини /Agia Irini beach/

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Агия Ирини е малко отдалечено живописно селце, разположено на 98 километра югоизточно от Агиос Николаос и на 11 километра южно от село Жирос. Можете да стигнете до селото чрез черни пътища, започващи от Кало Хорио или от Хаметуло (двата дълга 7 км). Селото е отправната точка на грубото дефиле на Агия Ирини, който излиза в един закътан залив срещу малкия остров Хамили.

Плажът е каменист и има кристално чиста синя вода. Той е един от най-отдалечените плажове в Крит, поради отдалечеността си от градските центрове. Той е заобиколен от огромни и каверни скали, а районът е сух. На плажа има 2-3 вида дървета, което прави това място идеално място за къмпинг. Има и пътека, която започва от ждрелото на Агия Ирини и завършва в пристанище Ксерокамбос. Но се уверете, че носите шапка и имате вода с вас. 

Ждрелото на Агия Ирини е всъщност набор от два паралелни каньона, които се сливат малко преди морето, на мястото, където черният път минава към плажа. И двата каньона са много диви, скалисти, със стръмни склонове и високи стени. Пешеходната разходка в дефилето отнема 2-3 часа, в зависимост от темпото ви. 

Как да стигна до Плаж Агиа Ирини /Agia Irini beach/ ?


За да стигнете до плажа Агиа Ирини, трябва да преминете през великолепния пролом или да карате по черната пътека, тръгвайки от селото или да дойдете с лодка (от Гуудурас или Керокамбос)

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0