Плаж Агиофараго /Agiofarago beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Плажът Агиофараго се намира на около 80 километра южно от град Ираклион, на изхода на хоризонта Двор на Агиофараго. За да стигнете до там, трябва да прекосите ждрелото, като това ше ви отнеме около 30-50 минути, или да пък да ползвате лодка от Матала, Агия Галини или Кали Лимена. Определено първият вариант е за препоръчван, тъй маршрутът определно спира дъха, и то не защото е много високо, а защото е невероятно, неописуемо красиво!  Определено първият вариант е за препоръчван, тъй маршрутът определно спира  дъха, и то не защото е много високо, а защото е невероятно, неописуемо красиво! 

Плажът на изхода на дефилето е зашеметяващ, с фини камъчета и ясни сини води, които обикновено са много спокойни. На запад от плажа се оформя красива дъга, под която можете да плувате. Вертикалните скали обграждат плажа. Нудизмът не е разрешен тук, както във всички религиозни места на Крит. Плажът е идеален за къмпинг, но трябва да носите всичките си неща в дефилето.

Ако си носите маратонки с вас, следобед трябва да се изкачите по скалите на изток и да стигнете до върха. Гледката  е фантастична. Ако вървите на югоизток, ще срещнете скрито сатическо езеро, наречено Вурвулитис, заобиколено от вертикални скали. Това е сонда, която комуникира с откритото море с подземни проходи. Можете да стигнете до езерото, но това е изключително опасно. За да видите къде точно е, вижте картата. Ще видите тъмна зона на югоизток от плажа.

Как да стигна до Плаж Агиофараго /Agiofarago beach/?


Достъпа до плаж Агиофараго, е малко по -сложен с преход през ждрелото, около 30-50 минути пеша. По пътя към плажа се преминава покрай малката църква "Свети Антоний" и пещерите. 

Вариант е да отидете с лодка от Матала, Агия Галини или Кали Лимена. Отивайки към плажа може да посетите скалистия остров точно срещу Agiofarago, който се нарича Пападоплака. Има огромни дупки с чиста морска сол, събрана от местните жители.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0