Плаж Агиос Никитас /Agios Nikitas beach/

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плаж Агиос Никитас се намира на 65 километра южно от Ираклион, на източната страна на дивата и суха планина Астерозия. Най-разпространеният начин да стигнете до там е да карате по твърдия черен път, който започва от село Ахендриас и завършва в манастира Свети Никита след 15 километра. Очарователният маршрут минава по стръмни скали и диви остри скали, характерен пейзаж на планината Астерозия.

Манастирът, който се смята за чудотворно място, е домакин на гостоприемни монаси, които винаги са готови да разкажат чудесата на манастира, но също така предлагат кафе и плодове. Това е като оазис в сухия пейзаж на Астерозия. Климатът в района е толкова сух, че можете да видите манго и авокадо дървета в градините на манастира.

В манастира има малка пътека, водеща до плажа на Агиос Никитас с 230 стъпала. Това е красив каменист плаж с кристално чисти и дълбокозелени води. Той е изолиран и далеч от удобствата на туристическите райони. Ако сте фен на нудизма, трябва да помните, че нудизмът в близост до манастирите се смята за обиден за монасите.  Има и втори близнак плаж източно от главния плаж, който е достъпен предимно с лодка или плуване, наречен Калугеру Двата плажа са разделени от огромна гладка и стръмна скала, на която легендата разказва, че има отпечатъци на коня "Свети Никитас".  На няколко метра по-на изток има малка къща с малък каменист плаж точно под нея. Можете да получите достъп до този плаж чрез малка пътека със стълби, която започва от къщата. 

Как да стигна до Плаж Агиос Никитас /Agios Nikitas beach/ ?


До плажа се стига минавайки през манастира Агиос Никитас по пътека със 230 стъпала.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!