плаж Агия Румели /Agia Roumeli beach/

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажовете на района на Агиа Румели са великолепни, с дължина 3 км общо, разположени на крайбрежието на селото. Колкото по-близо сте до селото, толкова по-пренаселено и организирано ще бъде. Плажът пред таверните, западно от пристанището, е най-организираният и предлага много удобства (ресторанти, душове, чадъри, педали и др.). Този каменист плаж е най-претъпкан плаж в района.

На източната страна на залива, отвъд реката на Самарийското ждрело, има красиви скалисти образувания и кухини, които пред тях са с красиви чакълести плажове. Тези плажове обикновено са пусти. Още повече, плажът става скалист и подходящ за нудизъм и гмуркане с шнорхел.  Западната част на залива на Агия Румели се нарича Машали. Има и втори док за лодки и самотна механа със стаи. До този док има два красиви плажа с финни камъчета. Механата предлага безплатно шезлонги, чадъри и канута. На тези плажове има големи скали, които осигуряват сянка. Ако плувате или сте с каяк отвъд западния край на плажа, ще се натъкнете на 2-3 пещери.

Агия Румели е малко уединено село, разположено на 56 километра южно от Ханя, на широк залив, оформен на изхода на Самарийския пролом. Хиляди посетители, спускащи се до дефилето, достигат до това място всеки ден. Агиа Румели е спокойно място в дивата и планинска местност Сфакия. Живописното село предлага всички основни удобства, като таверни с традиционна кухня, помещения за настаняване, кафенета, мини маркет, интернет достъп и телефон. 

 

Как да стигна до плаж Агия Румели /Agia Roumeli beach/ ?


Единственият начин да стигнете до селото е или през дефилето, или с ферибота от Chora SfakiaХора сфакия- Лутро, Палеохора и Сугиа. Ежедневно, между 13:00 и 16:00 часа,

По-авантюристичните (и късметлии) посетители могат да ходят по пътя от Сфакия до Свети Румели (7 часа). 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!