Плаж Аналипсис/Analipsis beach/

Крит, Гърция |
6/10 от 1 отзив

Село Аналипси (т.е. Възнесение) се намира на 20 километра източно от Ираклион и носи името си след църквата на Възнесението на Христос. Разположено е в центъра на плодородна долина, култивирана със зеленчуци и маслини. Селището се наричало "Сворос" в началото на 20-ти век, след като някои турци са имали тук реколтата. Аналипси по-късно е заето от овчарите от село Свети Георги, в Платото Ласити, където зимата е много студена. По този начин те преместваха добитъка си тук през зимата. Днес щастливите потомци на овчарите имат големи имоти в района, с хотели, магазини, ресторанти и всякакви туристически съоръжения.

Аналипси е по-малко развит туристически от другите курорти в околността и е любима дестинация за семейства, тъй като почивките тук са спокойни и прекрасни. Пред селото има малък кей с живописна църква до него, посветена на Агия Марина. На запад от параклиса крайбрежието е скалист, с изключение на малко пристанище, където се образува плаж. От другата страна на параклиса, на изток, ще откриете дългия плаж Аналипсис, който е много добре организиран, но е отворен към северните ветрове. Водата не е дълбока и пясъкът е добре. 

Как да стигна до Плаж Аналипсис/Analipsis beach/ ?


Плажът Анализи е лесно достъпен от Ираклион с често използвани обществени автобуси до Ирсонисос и Малия. Автобусът спира на стария Национален път, така че ще трябва да стигнете на 1 километър, за да стигнете до плажа. 

Ако решите да карате от Хераклион, вземете новия Национален път (E75), към Агиос Николаос, на изток. След около 13 километра излезте до Като Гувес, което води до стария Национален път. След около 5 километра ще видите кръстовището до Аналипси.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0