Плаж Анисарас / Anissaras beach/

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Спокойният курорт Анисарас се намира на 21 километра източно от Ираклион, на запад от нос Сарандарис. Районът сега е пълен с големи хотели, които предлагат преди всичко ол инклузив услуги. Пред хотела има малки пясъчни плажове със скалисто морско дъно. Всички плажове са добре организирани с чадъри и шезлонги, които се предлагат безплатно на клиентите на хотелите.  

Плажовете са красиви, но морското дъно е доста скалисто. Това ги прави популярни за гмуркане с шнорхел. Въпреки това, плажът в близост до Анализи, най-големият в района, има повече пясък от останалите. Оттам започва крайбрежният път Анисарас, който минава покрай брега и спира пред големия комплекс от хотели Анисарас. Оттам пътят продължава с южно направление и "обкръжава" хотелите. Ако искате да минете по плажовете, оформени пред хотелите, ще трябва да ходите по брега, докато не намерите заливче, което ви харесва. В противен случай, трябва да поискате разрешение от хотелската охрана, за да може да минете през хотела и да достигнете до плажа, който сте си набелязали. Въпреки вчиско имайте в предвид че в Гърция няма частни палжове!  В най-източната част на Анисарас, е нос Сарандарис, където се намира малък параклис "Св. Георги", който е много живописен и има великолепен изглед към залива Херсонисос. Можете да стигнете до него или като вървите на изток по плажовете на хотелите, или като шофирате по пътя, свързващ Анисарас със залива Херсонисос. Преди пристанището ще видите каменна пешеходна пътека, която се насочва към върха на нос. 

В Анисарас няма да намерите структурно селище, но само разпръснати хотели. По този начин няма да имате много възможности за вечеря или излизане извън хотела. Не се притеснявайте, защото Херсонисос е много близо.

 

Как да стигна до Плаж Анисарас / Anissaras beach/ ?


Ако решите да карате от Ираклион, вземете новия Национален път (E75), към Агиос Николаос, на изток. След около 15 километра, излезте при Като Гувес, което води до стария Национален път.  Продължете около 8 километра, докато стигнете до кръстовището Ласити / Кастели.  Завийте наляво и карайте още 1 километър, докато не видите първите големи хотели в района.  Ако търсите конкретен хотел, карайте бавно и не се колебайте да попитате. 

Плажът Анисарас също е достъпен от Ираклион с често използвани обществени автобуси до Херсонисос и Малия. Автобусът спира на стария Национален път, така че ще трябва да ходите около 2 километра, за да стигнете до плажа или да се обадите на такси.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
1
> 1 седмица
1