Плаж Асос / Assos Beach/

Йонийски острови, Гърция |
4/10 от 1 отзив

Северозападното крайбрежие на Кефалония е сурова пустош, но не и в единствения крайбрежен курорт Асос, където е нереална красота, която спира дъха на посетителите. Не се говори за плаж, само няколко малки таверни, разположени на кея, гледащи към малък кръгъл залив, но това гръцко селце излъчва един прекрасен чар.

Плаж Асос на практика е малък залив с два плажа, по-голям с шезлонги и по-малък без. По-големият плаж има таверни и магазини, които са по бреговата линия, където можете да си поръчате напитки, закуски, както и прясно ястие. Само трябва да знаете, че благодарение на това, че Асос е един от най-живописните и популярни селища на острова, цените може да са малко по-високи.

И двата плажа на Асос са тихи, като по-големият е по-популярнен. И двамата имат камъчета и чакъл, а не пясък, имат прекрасни гледки от залива. И двата споделят еднакви чисти спокойни води, които ги правят чудесно място за гмуркане с шнорхел.

 

Как да стигна до Плаж Асос / Assos Beach/ ?


Плажът Асос е лесно достъпен с кола и има зона, която използва паркинг само покрай по-малкия от двата плажа. Има и малко пристанище, където местните хора тръгват по време на риболовни пътувания, това е в противоположния край на паркинга.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!