Плаж Дискос /Dyskos beach /

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плаж Дискос се намира на 75 километра югозападно от Ираклион, само на 1-2 км западно от Лендас. Плажа прилежи до едноименното селище- малко селище, известно още като Дтикос, което е отделено от село Лендас от известния нос Лъв.За  Лъв се разказва, че е един от лъвовете, носещи колесницата на богинята Реа и е вкаменен тук.

Пред селото на село Дискос, западно от лъва, започва дълъг плаж с фини камъчета, който се простира на запад до село Цигунас, а именно Дискос. За да стигнете тук, трябва да карате от Лендас към Геракампос. Асфалтираният път минава покрай плажа. Само на 1 километър след Лендас, ще видите плажът от лявата ви страна. Ако нямате кола, можете да получите достъп до Дискос, като следвате краткия път, който пресича нос Лъв.

Източната част на плажа, разположена пред селото, е леко организирана, с няколко таверни и стаи. Докато се движите на запад, плажът става по-изолиран. Западната част, близо до селището Герокамбос, е особено популярна сред нудистите. Особено в по-старите времена Дискос е било любимо място за хипита. Навсякъде по плажа има няколко дървета тамарик, където можете да намерите сянка и да организирате лагер.

Дискос е известен със своя залез, слънцето застава зад извисяващите се планини Астерозия. Редовно се организират плажни партита, през периодите на пълнолуние и новолуние.

Как да стигна до Плаж Дискос /Dyskos beach /?


ЛЕсен достъп по асфалтов пър на  км от Лендас. 

Пеша през нос Лъв за около  15-20 минути. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
0
Юли
0
Август
0
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0