Плаж Джалискари /Gialiskari Beach /

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плажът Джалискари  се намира до село Аудири,  на 4 километра източно от Палеокора и на 80 километра южно от Ханя. Той е един от най-източните плажове на бреговете на Палеохора.

Джалискари е всъщност група от съседни тихи плажове. Два  от тях са оформени от двете страни на къс полуостров. Те имат малки камъчета и дълбоки студени води, а са осигурени  и чадъри. На няколко метра по-нагоре (на изток) има плаж, наречен Амудия (пясъчен плаж). Тези плажове се намират на изхода на пролома, който започва от близкото село Аудири. Районът няма растителност, така че няма естествен нюанс. Джалискари е приятелски настроен към нудизма, като повечето плажове в Палеохора. 

Плажът е много популярен сред хипитата на Палеохора през 70-те години на миналия век. Те ходеха от Палеохора с доставки на вода и храна и останаха на плажа за няколко дни, като едно време плуваха, свиреха музика и обикновено се забавляваха.

 

Как да стигна до Плаж Джалискари /Gialiskari Beach / ?


За да стигнете до Джалискари от Палеохора, следвайте пешеходната пътека, водеща на изток. След къмпинга, следвайте пътя по плажа, докато не срещнете полуострова. Има и знак за "Gialiskari". Ако нямате кола, можете да отидете на 4км до плажа, но обикновено е много горещо.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!