Плаж Епископи /Episkopi beach/

Крит, Гърция |
7/10 от 1 отзив

Плажът Епископи се намира на 45 километра източно от Ханя и на 14 километра западно от Ретимнон, в плодородна долина с низини. Името му е от близкото село Епископи, разположено на 2 километра южно. Почти никой грък не знае това място, но всички познават семейството Вардиноани, произхождащо оттук. Това е едно от най-богатите семейства в Гърция.

Плажът е ограден на запад от река Муселас, която се простира в дефилето, до моста Зурида. Епископи е дълъг плаж. Дължината му е 3,5 км, пясъчен, плитък и най-вече с доста вълнение, като повечето плажове на Северния Крит. Плажната ивица на Епископи е много добре организирана, тъй като има много хотели, ресторанти, таверни, барове и всички удобства, от които може да се нуждаете. В западната част на плажа можете да намерите места със спасители, душове, съблекални, чадъри, снек барове, водни спортове и т.н. Въпреки това, като се има предвид големият му размер, със сигурност може да намерите спокойно място, особено в източната част.  

Как да стигна до Плаж Епископи /Episkopi beach/ ?


Главният път, който свързва Ретимно и Ханя, се намира точно до плажа, успоредно на него. По този начин достъпът е много лесен, както с кола, така и с автобус. Има редовни автобусни линии до / от градовете Ханя и Ретимно.

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!