Плаж Фаласарна /Falassarna Beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Плажа на Фаласарна се намира на 59 километра западно от град Ханя и на 17 километра западно от Кисамос. Плажът Фаласарна е един от най-известните плажове в Гърция, отличен като най-добрият плаж на Крит и един от 10-те най-добри плажове в Европа в миналото. Плажа заема огромна крайбрежна площ и всъщност се състои от пет последователни плажа, като двата най-централни са най-любимите на туристите.

Пясъкът в Фаласарна е бял, което прави тъмнината на цвета на водата. ​Основният плаж на Фаласарна се нарича Пачея Аммос. Това е екзотичен плаж с дължина 1км и ширина 150м. Той е и най- посещавания, но поради своята дължина никога не изглежда претъпкан. Плажът предлага чадъри, има няколко снек-барове и кафенета. Има също така услуги за водни спортове и игрище за плажен волейбол. Има още един дълъг плаж северно от главния плаж с дължина от 800 метра, идентичен с основния плаж, който е разбит на няколко по-малки плажа. Този залив е разделен на половина от пясъчна дюна и няколко скали. На север от основните плажове се намира каменисто и скалисто заливче. Той е добър избор, ако търсите уединение. На юг от Пачея Аммос, в Ливади, има още един дълъг плаж, който има пясъчен бряг и скалисто морско дъно. Предпочитано място е от гмуткачите. Ливади е заобиколен от зона с езера, където през зимата се пребивават много птици.
Дори южно, близо до малкото пристанище на селището Лименискос има още един малък каменист плаж.

Районът около Фаласарна е великолепен и е защитена от Натура 2000.

Един недостатък за Фаласарна е, е доста ветровит и с вълни. Това обаче е предимство и любимото на уиндсърфърите. Местните разкзват, че околните оранжерии замърсяват морето с торове и боклук, което, ако е истина, е истински срам. 

Как да стигна до Плаж Фаласарна /Falassarna Beach/?


Лесно достъпен плаж по асфалтов път.

Ако сте без кола, можете да хванете автобуса от Ханя или Кисамос.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
1
1 седмица
1
> 1 седмица
1