Плаж Фрагокастело /Fragokastelo beach/

Гърция |
9/10 от 1 отзив

Фрагокастело (крепостта на франките) е един от най-известните плажове на Крит. Познат на туристите с местния венециански замък на красивия плаж и легендарните призраци на Дрозулитите. Намира се на 13 километра източно от Хора Сфакион, на 80 километра югоизточно от Ханя, в малка долина южно от Белите планини. Основният плаж на Франгокастело е наистина великолепен, с пясък и плитки тюркоазени води, идеални за деца. Слабо е организиран и е доста пълен, особено през активния сезон. Единственият проблем, който може да срещнете, са често дразнещите ветрове, идващи от юг, които веят пясъка със сила.
В района има много стаи под наем, ресторанти, кафенета и магазини, но най-близкият банкомат и болница се намират в Сфакия. На запад от главния плаж ще откриете дългия плаж Ваталос, който е пясъчен и има части от камъчета и скали, което го прави идеален за гмуркане с шнорхел. Разхождайки се на 300 метра от главния плаж за 10 минути, ще откриете великолепния плаж Ортси Аммос, известен с големите пясъчни дюни. 

 

 

Как да стигна до Плаж Фрагокастело /Fragokastelo beach/?


За да стигнете с кола от Ханя, - следва се национален път :  Ханя - Ираклион. На изхода за Врисес се кара по пътя за Сфакия. Стигайки до южния бряг на Сфакия трябва да се следват знаците до Фрагокастело.  Пътуването отнема 1 час и 20 минути. Друга възможност е да посетите Фракокастело с автобус от Ханя.

За да стигнете с кола от Ретимно, се кара по пътя за Плакиас и преди плажовете се продължава на изток до Родакино, Фракокастело и Сфакия. Пътуването отнема около един час и е по-лесно. 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!