Плаж Фраския /Fraskia beach/

Крит, Гърция |
2/10 от 1 отзив

Заливът Фраскя се намира на 24 километра северозападно от Ираклион, в западната част на залива на Ираклион. Намира се на изхода на малка долина до сегашното частно селище на Тезей. Името Fraskia е взето след кретската дума fraski, това е вид буркан, използван от жителите на крит като кошер. Всъщност районът е пълен с мащерка, билки и храсти, които са идеални за производство на мед.

Дълга част от брега е изпълнен с редуващи се малки заливи с пясък и скалисто морско дъно, които се простират на юг до района "Градината на свещеника", на юг, от който има невероятни пещери. Плажът е подложен на източните ветрове, сравнително рядко, а морското дъно е идеално за гмуркане с шнорхел.

Няма да намерите нищо на плажа, тъй като е изолиран. За съжаление, през последните години много строежи са се появили произволно от някои безмозъчни местни жители, които са унищожили брега. 

 

 

 

Как да стигна до Плаж Фраския /Fraskia beach/ ?


Плажът може да бъде достигнат главно с лодка, въпреки че има път, водещ до залива, който тръгва от магистралата Ираклион-Ретимнон (преди излизането до Лигария).

Има втора по-кратка, но по-трудна пътека, започваща от съседния плаж на Тезей. Особено в дните, когато вятърът духа от Северозапада, Панагия е любим избор на собствениците на лодки в Ираклион.

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
























Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!