Плаж Глика Нера /Glyka Nera Beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Глика Нера е един от най-красивите плажове на остров Крит, с дълбоко син цвят на водата и хубави камъчета. Плажа е разположен на 43 километра западно от Хор Сфакион и на 75 километра южно от град Ханя. 

Обикновено единственият начин за достъп до Глика Нера е с лодка. Въпреки това, за крайни екстремисти и хора с приключенски дух има пътека, водеща до плажа от Хор Сфакион (отнема 30 минути), а друг по труден преход е през пътека от Лутре (отнема 60 минути, но пътеката преминава буквално на ръба на скалите и е доста стряскащо в определени моменти ). Въпреки стресиращите моменти, пътят е безопасен, тъй като той често се обезопасява от местните власти, тъй като е част от европейската пътека за Е4.

На плажа има малка механа, която продава храна, студени напитки и шезлонги. Морската вода обикновено е студена поради изворите, дори и през лятото. На плажа има няколко тамарийски дървета, които предлагат жадуваната  сянка. Ако имате възможност, трябва да посетите Глика Нера, макар че е така отдалечен. 

Как да стигна до Плаж Глика Нера /Glyka Nera Beach/ ?


Трудно достъпен плаж с пешеходен преход: 

1) с лодка под наем или на дневна ексурзия.
2) пътека Е4 - от Лутре (отнема 60 минути, но пътеката преминава буквално на ръба на скалите и е доста стряскащо в определени моменти ).
3) от Хор Сфакион  отнема 30 минути пеша

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!