Плаж Каливес /Kalives Beach/

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Каливес е морски курорт, разположен на 19 километра западно от град Ханя, на южния бряг на залива Суда. Това малко селце е построено върху плодородна зелена долина, където текат три реки. Близо до селото, на източната му страна, текат реките Ксидас и Месопотамос. Освен това, многото извори, които се вливат в морето, съчетани с реките, намаляват температурата на морето.  Водата е доста студена на места, поради река Сидас, която се влива там.

Както всички плажове, които са изложени на северни ветрове, морето може да бъде доста бурно през края на юли и август.

На изток и на запад от река Сидас се оформят два пясъчни плажа с плитки води, които са отворени към северните ветрове. Ксидас и Маистралис, както се наричат ​​съответно, са добре организирани и осигуряват всички общи туристически съоръжения и услуги. На изхода на река Шидас има красив малък мост, който свързва двата плажа. Живописното пристанище на Каливес се намира до Маистрали.

 В района ще откриете банки, поща, клиника, магазини и др.

 

Как да стигна до Плаж Каливес /Kalives Beach/ ?


Плаж Каливес е свързан с редовни автобусни линии до Ханя.

Ако решите да карате от Ханя, вземете пътя към пристанището на Суда. Малко преди да стигнете до пристанището, завийте надясно към пресечката с новия Национален път (Е75) към Ретимно, на изток.  Оттук нататък маршрутът е добре обозначен.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!