Плаж Керокамбос/ Xerokambos beach /

Крит, Гърция |
5/10 от 1 отзив

Плаж Ксерокамбос се намира на 103 километра югоизточно от Агиос Николаос, на 47 километра южно от Сития и на 69 километра източно от Йерапетра.  Той е разположен на крайбрежието на село със същото име. Както се вижда от големите разстояния, селището Ксерокамбос е едно от най-отдалечените райони на острова. До него може да се стигне главно по пътя, свързващ град Сития (и Йерапетра) със Зирос, а има и втори избор на асфалтов път от Закрос. От Зивос асфалтовият път минава през зелени плата и изоставени средновековни села. После пътят се спуска и има невероятна гледка към Либийското море. В Ксерокампос пейзажът е сух и наистина зловещ, характеризира се с голи скали и стръмни планини. Растителността е ограничена до храсти и има места с няколко маслинови гори. Слаба туристическа дестинация е. Започна да се развива през последните години, особено след като пътищата са асфалтирани. Ксерокамбос е идеален за тиха почивка. В селото ще намерите няколко стаи, мини пазари и таверни. Аптека и бензиностанция могат да бъдат намерени в Закрос (15 минути с кола), а Банкомат - в Зирос  (30 мин). 

Крайбрежните планини на Ксерокамбос са в пряк контраст с спокойното море и красивия плажове. В сравнително малка местност ще откриете всички видове плажове, тъй като има плажове с камъни, груби камъчета, малки камъчета, златист пясък, бял пясък и тюркоазени води, докато има и плаж с глина за любителите на природните спа центрове! Съвсем малка част от плажната ивица в източната й част  е организирана, и то основно с чадъри и шезлонги. 

Как да стигна до Плаж Керокамбос/ Xerokambos beach / ?


Плаж Ксерокамбос е достъпен само с кола.  Ако решите да шофирате от Сития, следвайте пътя, свързващ Сития и Йерапетра със село Зирос, много добър път,.При спускането си надолу по пътя си дайте възможност и време да се насладите на великолепните гледки към Либийското море и лунната атмосфера, която районът излъчва.  Маршрутът е добре обозначен. 

Плаж Ксерокамбос е достъпен и от Закрос, на добър асфалтов път.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0