Плаж Колокита /Kolokytha beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Колокита е малък остров точно срещу полуострова на Спиналонга, на 12 километра северно от Агиос Николаос и в близост до Елунда. Насреща на острова се намира фантастичният плаж на Свети Лука, известен като Колокита. За да стигнете до плажа, първо трябва да следвате живописен маршрут: От град Елунда, следвайте пътя, водещ на изток, по брега. Преминават се старите солницот дясно, в която сега има много птици. Пътят там преминава по тесен участък и се насочва към полуострова на Спиналонга. Има няколко вятърни мелници наоколо, живописен мост и лодки в канала, създавайки уникален пейзаж. После пътят се превръща в черен, прашен път и след 200-300 метра се завива надясно. Така се прекосява полуострова на Спиналонга с прекрасни гледки към скалистите брегове и изоставените ферми.

След 3-4 минути пътят води до църквата Свети Лука, където се паркира. Оттам можете да се види малкия остров Колокита, където гнездят хиляди чайки.

От параклиса не се вижда плажа, въпреки че е много близо. Има 2-3-те пътеки надолу, които може да се хванат, за да се стигне до плажа. Плажа представлява уединен залив с бял пясък и кристално чисти спокойни води, заобиколен от стари маслинови горички и пшеничени култури. За съжаление той стана известна и привлича много хора. Особено през август или когато екскурзионните лодки са тук, човек може направо да се разочарова, защото плажът е много малък,но ако се посети рано сутрин или следобед, то тогава човек наистина може да се възхити ида си признае, че плажа наистина е уникален. 

Как да стигна до Плаж Колокита /Kolokytha beach/?


не е трудно да се стигне до плажа,като пътя преминава през множество живописни места. От главен пътя преминава в черен. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!