Плаж Корумес /Karoumes beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Плаж Карумес се намира на 110 километра източно от Агиос Николаос и на 29 километра югоизточно от Сития. Тя се формира на изхода на красивия пролом на Chochlakies, който заслужава да бъде посетен. Достъп до плажа може да се направи само при ходене в дефилето, тъй като неравният терен на района е спрял от пътищата. За да дойдете тук, трябва да оставите колата си в живописното село Chochlakia и да следвате маршрута, който започва 1 км източно от селото. Ждрелото е с дължина 3,5 км и има вода до лятото. Разходката обикновено отнема 1,5 часа (при много ниско темпо), но през зимата каньонът е недостъпен. Пътят по реката е уникален тъй като дефилето с извисяващите се скали се маневрира през голите планини. 

На края на долината ще откриете красивия плаж Карумес. Плажът има малки камъчета и водата винаги е спокойна, тъй като има източна ориентация. Също така има много дървета, предлагащи сянка и някои скали в северната част на плажа. Плажът е идеален за уединение поради отдалечеността си от градските центрове и трудния достъп. Има два малки тайни плажа с дължина само 3-5 метра, разположени на 300 метра и на 400 метра южно от главния плаж. Ако искате да останете по-изолирани, 

Как да стигна до Плаж Корумес /Karoumes beach/ ?


Плаж Карумес е достъпен само с частна лодка или чрез пресичане на ждрелото на Chochlakies, село, разположено на 8 километра южно от Палекастро, по пътя към Закос.

Пътеката до дефилето започва на около 1 километър източно от село Chochlakies.

Красивото дефиле е дълго 3,5 км и пресичането му отнема около 1,5 часа (в едната посока).

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
0
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0