Плаж Кум Капи /Koum Kapi Beach/

Крит, Гърция |
2.5/10 от 2 отзива

Плаж Кум Капи се намира на изток от живописното пристанище на Ханя, пред историческия квартал Бедуини, с построени хижи и улици. Днес няма да видите колиби, а само една дълга пешеходна улица с кафенета и клубове, където сърцето на нощния живот на Хания бие. Районът е кръстен на турската дума "Кум Каписи", т.е. Портата на пясъка. Наистина, тя е много близо до една порта (на Венецианските стени), която е до пясъчен плаж.

Плажът Кум Капи е оформен под пешеходния път и се простира на изток на 1 километър. Пясъчният плаж на Кум Капи е бил един от най-популярните плажове за плуване в Ханя, преди много години. Въпреки това, поради замърсяване на морето, плуването по-късно е забранено. През последните години, след изграждането на инфраструктурите за биологично почистване на град Ханя, според Водоснабдителния и канализационен орган на града, водата вече е подходяща за плуване. Плажът на Кум Капи обаче все още остава неорганизиран, а местните жители все още не му вярват.

На западната страна, близо до пясъчната порта, морето стига до стената на пешеходната пътека, без да се оформя плаж между тях. От източната страна се оформя ивица от пясъчен плаж. Освен това, отвъд източния край на дългия плаж, се оформя красив залив. Местните жители обаче все още не смеят да плуват там.

Как да стигна до Плаж Кум Капи /Koum Kapi Beach/ ?


Лесен пешеходен достъп, посредством 1 километрова алея. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!