Плаж Куременос /Kouremenos beach/

Крит, Гърция |
7/10 от 1 отзив

Куременос се намира на 91 километра източно от Агиос Николаос и на 21 километра източно от Сития, само на 1 километър източно от Палекастро. В Палекастро има повече възможности за настаняване, храна и развлечения, но в близост до плажа ще откриете и няколко нови хотела.

Плажът е най-дългият в района с дължина над 1,5 километра, ограничена на север от нос Тента и на юг от нос Плака. Той има фин кафяв пясък, плитки тюркоазени води и няколко вида дървета наоколо. Леко е органииран в някои райони с чадъри, душове и плажни барове.

Плажът е красив, но основната характеристика на Куременос е друга - вятърът. Всъщност вятърът тук е толкова силен, че районът е популярен сред уиндсърфистите и кайт сърфистите в цяла Европа. Не е случайно, че районът е домакин на най-големия парк за вятърни генератори в Гърция, използвайки огромния вятърен потенциал .

Плаж Куременос има плитки тюркоазени води, сравнително топло в началото на сезона и няколко дървета тамарик, предлагащи естествена сянка.   Пясъчният вход към морето е маркиран с шамандури, така че начинаещите ще могат да практикуват лесно и безопасно.  Малките вълни се развиват по-нататък, което го прави перфектно място както за напреднали, така и за междинни сърфисти.

Как да стигна до Плаж Куременос /Kouremenos beach/?


Плажът Куременос е лесно достъпен  с автомобил,  както и с често използвани обществени автобуси от Сития до Палекастро.

От Сития можете да вземете такси, което ще отнеме около 25 минути.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0