Плаж Легадакия / Lagadakia Beach /

Йонийски острови, Гърция |
6/10 от 1 отзив

Плаж Лагадакия на остров Кефалония е плаж с камъни. Намира се между селата Хаврита и Чавдата на Палкики. Това е изолиран залив, с разнообразно морско дъно, където през вековете се формират различни скали в невероятни формации. Ако обичате гмуркането, морското дъно в Лагадакия ще ви впечатли.

Плажа е покрит с бели камъчета. Има големи скали, но и по-малки, когато се приближаваш до морето, но не са проблем, те изобщо не пречат за плуването и лесното влизане във водата. Водите са дълбоки и имат невероятен тюркоазен цвят, които на няколко места се превръща и в други нюанси, поради специалнот дъно. На палжа Легадакия няма дървета, за да се защитите от пламтящото лятно слънце и тъй като плажът е напълно неорганизиран, трябва да се грижите за себе си и със сигурност да носите чадър с вас, вода и храна. 

Водите в Лагадакия обикновено са хладни, тъй като в залива се влизават няколко подземни извора. През топлите летни дни местните жители са тези, които предпочитат плажа!

Как да стигна до Плаж Легадакия / Lagadakia Beach /?


За да стигнете до плаж Легадакия ще преминете внушителна необитаема - пуста зона по пътя от Хаврита, който от хълмиста местност се спуска до морето.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!