Плаж Лендас /Lendas beach/

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажът пред село Лендас е защитен на изток от нос Псамидомури и на запад от известния нос Лион. Този плаж беше старото пристанище на Лендас, което сега е преместено в Лутра. Това е най-натовареният плаж на района, леко организиран и предлагащ основни услуги като чадъри, душове, шезлонги и водни спортове. Освен това, до плажа има няколко таверни и стаи под наем. Отличителена харакстеристика на плажа са патиците, които се разхождат с главата надолу :). Освен това, застрашената костенурка caretta seaturtle полага яйцата си на плажа Лендас между май и септември. Ако искате да останете уединени, можете да посетите отдалечените плажове на Дискос и Лутра. Околният район е пълен с плажове, толкова тихи, че привличат много нудисти.

Село Лендас е отдалечено крайбрежно село, разположено на 74 километра южно от Ираклион, по южните склонове на внушителната планина Астерозия. Това е туристически курорт и пристанище, което е слабо развито и предлага много релаксираща почивка. 

 

Как да стигна до Плаж Лендас /Lendas beach/ ?


До Лендас може да се стигне от Агий Дека, близо до град Мирес, през село Миаму, през тесен павиран път. Този път пресича планинските масиви и се спуска от надморска височина от 1000 м до Лендас (морско равнище) по маршрут, който предлага спиращи дъха гледки към Либийско море и Лендас.

 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
1
1 седмица
1
> 1 седмица
1