Плаж Лигия /Ligia beach/

Йонийски острови, Гърция |
6/10 от 1 отзив

Лигия е очарователно рибарско селище, разположено на източния бряг на Лефкада, само на около пет километра южно от град Лефкада. Той предлага хубава гледка към крепостта, посветена на Св. Георги през пролива на континента. Животът тук се развива бавно и без стрес. Централната точка на селото е малкото пристанище, където по-голямата част от улова на прясна риба на острова пристига всеки ден. Това е много спокойно място за престой.

Село Лигия се състои от една главна улица с няколко таверни, кафенета и барове. Можете да седнете часове в някое от пристанищните таверни, които предлагат местни деликатеси, докато се наслаждавате на морския бриз и релаксиращите гледки.

Районът е идеален и за тези, които се наслаждават на планинските туризъм, тъй като Лигия е оформена от борови хълмове и маслинови горички. Лигия е по същество семеен курорт, който е популярен и за по-възрастни двойки. Ранният и късният сезон привлича пешеходци, когато времето е по-хладно.

Като цяло плажа се намира непосредствено до пристанището на юг. По цялата крйбрежна част минава и път. Плажа е спокоен и на места изключително тесен, но въпреки това никога не е претъпкан. 

 

Как да стигна до Плаж Лигия /Ligia beach/?


До плажа се стига много лесно, следвайки алеята по протежение на цялото крайбрежие. На практика започва от пътя до пристанището, като продължава по протежение на плажа на юг.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
1
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
1
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
1
3-5 дни
1
1 седмица
1
> 1 седмица
1