Плаж Листис /Listis beach /

Крит, Гърция |
0/10 от 0 отзива

Плаж Листис се намира на 69 километра югоизточно от Ираклион, между Кератокамбос (на 2 километра западно) и Цутсурас. Улицата, свързваща Кастри и Цутсурас, минава до плажа. Въпреки това, за да стигнете до плажа, трябва да слезете по стръмен склон. Друга възможност е да се качите на следващия плаж Камбула и да тръгнете на изток. Независимо от начина, по който избирате, определено си заслужава.

Този съвсем малък плаж със сигурност е един от най-хубавите в Крит. За щастие той остава неизвестен, напълно неорганизиран и не много зает. Има пясък и плитки кристално чисти води. Това, което го прави специален, са големите скали в морето и на брега. Въпреки че има много скали във водата, морското дъно е пясъчно и е идеално за плуване. Ако плувате и на изток от плажа, освен огромната скала на Листис, ще стигнете до малък пясъчен плаж с извор от прясна вода. В източната част има огромна скала, наречена скала на Бандит (Listis). На върха има няколко фантастични пещери. Според легендата един бандит е живял веднъж в пещерите. Пещерите могат да се стигнат лесно от главния път. На върха на хълма има древно светилище от древна епоха.

Как да стигна до Плаж Листис /Listis beach / ?


Плажът Листис е достъпен само с автомобил.  Ако пътувате от Ираклион, тръгнете по пътя на провинция Кnossou-Harakas към юг.  Карайте покрай Кносос, селата Аркалохори и Вианос и се отправете към Кератокамбос.  Малко преди да влезете в селото, завийте надясно и след 1,5 километра може да се наложи да паркирате. За да стигнете до плажа, трябва да слезете по стръмен склон.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!