Плаж Мармара /Marmara beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Плаж Мармара (или мраморния плаж)  е приятно усамотен, малък каменист залив, оформен на дефилето на Арадена, в района на Сфакия. Намира се на 85 километра южно от град Ханя и на 5 километра западно от Лутро. 

Името Мармара означава "мрамори" и е кръстено на меките цветни скали, които покриват района. Плажът е много далеч от цивилизацията, тъй като е на час пеша от най-близкия населен плаж на Ликскос и на час и 20 минути от Лутро. В района няма пътища, така че ходенето и лодката са единствените възможни начини да стигнете до мястото. В близост до плажа има малка механа, където можете да си починете, но това е всичко.

 

През лятото има ежедневни лодки от Лутро. 

Как да стигна до Плаж Мармара /Marmara beach/ ?


Можете да стигнете до Мармара пеша, като се разхождате по пътеката Е4. Пътуването отнема около 4 часа. Моля, имайте предвид, че ако страдате от страх  от височини и световъртеж, трябва да избягвате пътя Е4. Разходката от Лутро до плажа Мармара пеша, ще ви отнеме около час и половина максимум. 

През летните месеци можете да стигнете до плажа Мармара от Лутро с лодка, която тръгва в 11.00 часа и се завръща в 17.00 часа. Билетът струва около 5 евро, а разстоянието отнема около 20 минути.

 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!