Плаж Матала /Matala beach/

Крит, Гърция |
9/10 от 1 отзив

Матала се намира на 68 километра югозападно от Ираклион, на границата на равнината на планината Месара и Астероусия. Това е една от най-популярните туристически дестинации на остров Крит и със сигурност най-известният плаж на Ираклион. Мястото е известно с издълбаните пещери в скалите, култово място за хипитата на 70-те години. Плажа се намира близо до Фест, вторият по големина дворец на минойската цивилизация. Матала е пристанището на Фест, а в Римските времена се е превърнал в пристанище на Гортис.

Матала е плаж, който се намира в  голям затворен залив с хубава гледка към островите Пахмадия. Заливът е красив, плажа е дълъг 300 метра, с фин чакъл и кристално чиста дълбока вода. Освен това в някои места морското дъно е доста скалисто и има често големи вълни, поради силните ветрове ветрове, които са често явление. 
В  северната част на плажа има огромна пещера. Плажът е много добре организиран с чадъри, тоалетни, душове, спасител, първа помощ, игрища за плажен волейбол, снек барове, водни спортове, екскурзии и т.н. Около Матала ще намерите много възможности за настаняване, развлечения и хранене.
Голяма част от плажа е покрит с дървета тамарик, където можете да намерите сянка. Вечер баровете на плажа са пълни с много хора, както местни, така и чужденци. Особено през юни месец, плажа е доста пълен, защото тогава се провежда международно- признат фестивал Матала.

 

Как да стигна до Плаж Матала /Matala beach/?


Лесен достъп до плажа има голям паркинг, но понякога е доста пълен, особено в разгара на сезона. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
0
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
0
1 ден
0
2 дни
0
3-5 дни
1
1 седмица
1
> 1 седмица
1