Плаж Мелиса Кейп Сендхилс /Melissa Cape Sandhills/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Плажа Melissa Cape Sandhills, Една от най-добре пазените тайни в Ретимно, освен Триопетра плаж Топлата му вода е много примамлива за плуване

Плажа Мелиса Кейп Сендхилс и на юг от плажа Триопетра, Местните го наричат ​​и "Алацогреми". Плажът се оформя между ръба на нос Мелиса и река Акумианос, югоизточно от областта Стомио. 

Мелиса кейп Сендхилс е може би най-красивият плаж на Ретимнон, с фантастичен залив в дива и величествена живописна природна красота, с огромни пясъчни хълмове. Има малко чадъри (това е всичко!), Но можете да намерите сянка в скалисти пещери, оформени в средата на плажа. Освен това, предвид големия си размер, плажът никога не изглежда зает и лесно може да бъде пуст. Плажът има богато морско дъно и е идеален за гмуркане с шнорхел. Освен това температурата на водата никога не пада под 15 градуса по Целзий, което го прави идеален за плуване през цялата година. Залезът в района е зашеметяващ. Единственият проблем, който може да срещнете тук, са западните ветрове. Иначе плажа е едно от най-романтичните места на Земята, предлагащи грандиозни залези (идеални за сватбени предложения!). Най-добрият залез може да се види от планината Тронос, точно над плажа (около 300 м височина на вертикални скали). За да стигнете до Тронос, по-добре е да попитате местен. Ако обаче не откриете някой, който да знае, трябва да следвате пешеходната пътека, която се насочва на запад. Началната точка е пътека, точно до мястото, където се пресичат пътищата Агиос Павлос - Сактурия и Триопетра-Агиос Павлос. 

Как да стигна до Плаж Мелиса Кейп Сендхилс /Melissa Cape Sandhills/?


Най-лесният начин да стигнете до Sandhills е да следвате за 500 метра пътя, който води на запад от пристанище Триопетра (Стомио), докато стигнете до реката. Можете да оставите колата си някъде там, да се спуснете до малката долина, оформена близо до реката, и да се разходите до плажа. Като алтернатива можете да паркирате колата си в Сейнт Пол и след това да вървите (за 5-10мин ) по пътя, който води зад западния край на плажа на Св. Павел.

Друг вариант е, преди да влезете в селото, хванете черен път водещ на запад и стигащ до високо плато, където можете да оставите колата си и да слезете по стръмен пясъчен склон.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!