Плаж Менис /Menies Beach/

Крит, Гърция |
10/10 от 1 отзив

Плаж Менис, или известен още като Диктинна, се намира на 45 километра северозападно от Ханя, на североизточните брегове на нос Родоп и в дефилето на Летос. Това е прекрасен уединен плаж с камъчета и дълбоки кристално сини води. Той не се влияе от обичайните ветрове в района и е идеален за уединение, далече от градските центрове. На много километри няма абсолютно никакви съоръжения, затова се уверете, че имате всичко необходимо в себе си и зареден мобилен телфон. / за всеки случай/

Менис, се намира на мястото на древната Диктина. Диктина е най-важният храм на богинята Вритомартис, за която се смята, че е богиня Артемида. Хиляди поклонници дошли в района от целия остров.  На около 1 км югозападно от брега можете да посетите стария манастир "Св. Георги". Той е построена през 9-ти век, но е бил изоставен няколко столетия по-късно, поради нападенията на пиратите. 

 

 

 

Как да стигна до Плаж Менис /Menies Beach/?


Достъпът до плажа на Менис е малко досаден, тъй като трябва да карате по лош път (23 километра) от село Родопско. Този път води много близо до плажа, но не се препоръчва за ниски автомобили.

Друг вариант е да наемете някой от известните  малки плавателни съдовелодки "такси", които се движат и до няколко други близки плажове.

 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!
Кога да отида?
Януари
0
Февруари
0
Март
0
Април
0
Май
1
Юни
1
Юли
1
Август
1
Септември
1
Октомври
0
Ноември
0
Декември
0
За колко време да отида?
< 1 час
0
1 час
0
2 часа
0
3-5 часа
0
6-10 часа
1
1 ден
1
2 дни
0
3-5 дни
0
1 седмица
0
> 1 седмица
0