Плаж Милос /Milos beach/

Йонийски острови, Гърция |
7/10 от 1 отзив

Плаж Милос е прекрасен плаж, разположен на 14 километра югозападно от град Лефкада, между бреговете Агиос Никитас и Катисма. Милос се характеризира с непокътната среда и красиви елементи. Заобиколен от стръмните зелени скали, които предлагат внушителен фон. Районът е напълно изолиран, идеален за тези, които искат да прекарат спокойни моменти на този популярен остров. Този плаж впечатлява посетителите с големия си размер, мекия пясък и кристалната вода. Той няма туристически съоръжения, така че осигурява най-доброто място за пълна релаксация.

Може да се каже че плаж Милос е скрито бижу южно от село Агиос Никитас. Допреди няколко години не беше лесно да се достигне до него, което беше идеално за тези, които обичат да бъдат далеч от тълпите. Той все още си остава красиво непокътнато място с блестящ пясък. Днес е достъпен с лодка от Аг. Никитас или като се разхождате по 2 пътеки около селото.

 

 

 

Как да стигна до Плаж Милос /Milos beach/?


За да стигнете до плажа, вземете пешеходната улица през село Агиос Никитас, надолу към морето. Около една трета от пътя към морето ще минете "таверна" вляво. Точно след като таверната е началото на пътека, която се изкачва стръмно и бързо над селото. В един момент ще бъдете почти над малкия плаж на село Агиос Никитас, където можете да си починете и да се насладите на спираща дъха гледка. Продължете да се катерите по пътеката, докато стигнете до върха. Там ще видите останките на старата вятърна мелница. След това пътеката започва да се спуска надолу. Понякога пътеката до плажа може да бъде малко стръмна и трудна, но скоро ще ви отведе до прекрасния плаж.

Алтернативният начин през юли и август е да се вземе лодка от плажа Агиос Никитас. Тя ще ви отведе до плажа Милос и след това ще продължите до плажа Катисма. Имайте предвид възможността от силни ветрове или вълни, тъй като ще трябва да вземете и лодката обратно.

 

 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!