Плаж Мононафтис /Mononaftis beach/

Крит, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плаж Мононафтис  е красив каменист плаж, разположен на 24 километра северозападно от Ираклион и само на 1 километър северно от главния плаж на Агия Пелагия. Според поверията един кораб е потънал тук и един моряк е оцелял. Тази история дава името на плажа, което означава "Един моряк". Мононафтис обаче е огромна скала, намираща се само на 50 метра от брега. Плажът се намира в северната част на полуострова на Агия Пелагия и е защитен отсеверни ветрове, тъй като той гледа на изток. Тази особеност е причината плажа да е любим на местните.  
Пясъка на плажа е едър / камъчета/, а водата има характерен зеленикав цвят.  Морското дъно е скално, което го прави идеален за риболов и гмуркане. Самия плаж е много добре организиран  с чадъри, шезлонги, водни спортове и др. Освен това в близост до плажа има много кафенета, ресторанти и  възможности за настаняване.

 

 

 

Как да стигна до Плаж Мононафтис /Mononaftis beach/?


За да се стигне до плаж Мононафтис от Ираклион, се шофира по Националния път за Ханя. втората табела за Агия Пелагия се завива надясно по втория изход до Агия Пелагия и се кара по пътя на север към морето. След 2-3 километра от ляво се вижда бензиностанция. Преди нея, се завива на ляво, докато се стигне до местност обособена като паркинг (паркирането е доста голям проблем там).

Ако се идва от Агия Пелагия, се тръгва на запад, докато не се стигне отново бензиностанцията. Този път тя се пада от дясната страна.

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!