Плаж Неа Скиони /Nea Skioni Beach/

Халкидики, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажът на Неа Скиони се намира на 78 километра югозападно от Полигирос, столицата на Халкидики. Почитан като един от най-красивите плажове на Халкидики, водите в Неа Скиони са много чисти. Широкият пясъчен плаж е разположен в красива околност на борови дървета, които осигуряват приятна сянка. Таверните на плажа предлагат традиционни ястия с голямо разнообразие от прясна риба. Плажът се намира непосредствено до пристанището, което денем е много оживено предимно с рибарски лодки, които предлагат улова си.

Село Неа Скиони, което има около 1000 жители, е построено много близо до древния град Скиони. Първите обитатели на древния град са воини от Пелопонес, пристигащи там след победата си в Троянската война, за да установят това, което сега се смята за първата колония на южните гърци в Халкидики. Едно от най-важните културни събития в Неа Скиони е тридневният годишен сардински празник, празнуван през първия уикенд на август. 

Как да стигна до Плаж Неа Скиони /Nea Skioni Beach/ ?


Плажът е съвсем близо до пристанището, Зад самия плаж преминава крайбрежният път, където може да се паркира, ако сте с автомобил. Ако сте пеш, може да се насладите на една приятна разходка, по цялото протежение на плажа. 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!