Плаж Нефтина /Neftina Beach/

Лимнос, Гърция |
8/10 от 1 отзив

Плажът Нефтина се намира на 36 километра северно от Мирина, столицата на Лемнос. Нефтина е сред най-зашеметяващите брегове на острова, близо до село Александрос. Тази идилична дестинация е известна със своите изкусителни тюркоазени води и мек пясък, обграден с вулканични камъни. Неговата очарователна среда и чиста плитка вода, го правят идеалната среда за децата. Гледането на птици, сърфинг, водни ски и екскурзии с лодка са част от забавленията на плажа.  

Изолирана и очарователна плажна ивица, с изумрудени води и параклис, който стои сам на северната страна, Нефтина очаква да впечатли всички посетители с безкрайния си пясъчен плаж. Скалното място в морето е идеално за тези, които имат увлечение към риболова. 

На юг от плажа Нефтина се намира археологическият обект "Ифестия". Отличителната пещера на Филоктетите в Каверия, където човек може да се наслади на дългите гмуркания от скалата. Ако търсите други разнообразни неща в района,  може да посетите и село Каллиопи, известно с конни надбягвания и останките от светилището Кавириоон, в непосредствена близост до това място.

 

Как да стигна до Плаж Нефтина /Neftina Beach/ ?


До плаж Нефтина се стига по черен път в добро състояние, точно след село Агиос Александрос. 

Няма добавени снимки към обекта!
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!