Плаж Палиокастрица /Paleokastritsa Beach/

Йонийски острови, Гърция |
9/10 от 1 отзив

Плаж Палиокастрица е основният плаж на курорта Палеокастрица. Палеокастрица е доста малък залив, принадлежащ на едноименното село в северозападната част на Корфу.

Тъй като Палеокастрица е популярен курорт, плажът става претъпкан през летните месеци, но също така означава, че има всичко необходимо от шезлонгите до плажните таверни, водните спортове до наемането на лодки и водни колела. Самият плаж е частично пясък, а друга част е от чакъл, Има голям паркинг от едната страна.

Плаж Палиокастрица се счита за един от най-добрите плажове на гръцките острови. Той е заобиколен от много барове и таверни, поради което рядко е тихо през деня. Районът предлага някои отлични гледки към морето.

Палеокастрица е може би най-известното живописно селце на остров Корфу, намиращо се на 25 км северозападно от град Корфу. Думата "Палеокастрица" буквално означава стара крепост, свидетелстваща за съществуването на такъв замък върху скалната пещера, където сега стои манастирът на Дева Мария. Село Палеокастрица предлага множество местни таверни с изглед към синия залив и шест пясъчни и каменисти плажа, които са разпръснати из целия район. Тези плажове са заобиколени от маслинови гори, създаващи драматичен, но красив пейзаж. 

Как да стигна до Плаж Палиокастрица /Paleokastritsa Beach/?


Плажа е основния в курорта така че е лесно да се открие и стигне до него. Най- лесно е пеша. но ако сте кола има голям паркинг в едната част на плажа. Въпреки че е голям, в пиковите месеци на сезона е препълнен 

Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!