Плаж Палиокастро /Paliokastro beach /

Крит, Гърция |
7/10 от 1 отзив

Плаж Палиокастро (или Палеокастро) се намира на 14 километра западно от Ираклион, на западния бряг на залива Ираклион. Това е живописен плаж с камъчета, оформен в изхода на зелена долина, пресичана от потоците, спускащи се от село Роддиа. Залива Палиокастро е добре защитен от двете страни от високи скали и от изток.

На изток от плажа има огромна варовикова скала, на върха на която някога доминираше Палиокастро, венецианска крепост, която защитава залива Ираклион от вражески атаки. Замъкът, част от който оцелява, се смята, че е построен върху акропола на древния град Kytaion.

Паликокастро е сред най-обичаните плажове на жителите на Ираклион, които посещават това с техните семейства ежедневно. Много от тях са купили къщи тук. Плажът не е много добре организиран и е идеален за релаксиращи моменти. Няколко таверни сервират традиционна храна и има няколко малки хотела и стаи. На плажа има мини маркет, разположен пред старинна липаклан, една от най-добре запазените сгради на този тип в Крит.

Морето е дълбоко и в западната му част има много големи камъчета. Скалното морско дъно е идеално място за риболов и гмуркане с шнорхел. На скалите под форта се формират големи естествени стълби, откъдето можете да се изкачвате и да се гмурнете от всякаква височина, която искате, от 1 до 25 метра. Там ще видите много деца, които се конкурират за това колко високо могат да скочат и кой може да направи най-добрите ходове. 


Как да стигна до Плаж Палиокастро /Paliokastro beach / ?


Паликокастро е лесно достъпен, тъй като магистралата Ираклион - Ханя минава наблизо и има отделен изход към Палиокастро.


Разгледай галерията
Местоположение
Добави отзив
Трябва да влезете в акаунта си, за да можете да дадете отзив за обекта!
Няма добавени отзиви за този обект!